Sunday, August 05, 2012

"Segmen di mana anda beraya pada tahun ini bersama phat corner"


Hari tetiba jer rasa nak join segmen dari Phat. Dah lama rasanya ida x join pape segmen. Segmen ni menarik sbb bole tau kengkawan blogger neh beraya kat mn kan. Mana lau tau kot dekat jer, bole la terjah raya naty...hahaha,


Tahun ni dan sama macam tahun2 sebelum ni juga ida beraya kat Bagan Serai, Perak. Bese lah orang tak kawen lagi kn :p. Mesti ada yg tak pernah dengar nama tempat ni kan. Bagan Serai ni tengah2 antara Parit Buntar dan Tepeng. Kira dah jadi Perak utara gk lah...hehe. Kampung ida ni penuh ngn sawah padi dan rumah ida dikelilingi sawah gak la. Tahun ni jugak makcik2 semua balik beraya kat rumah ida sebab nenek ngn tokwan dah takda. Kira dah jadi rutin balik beraya ke sini sbb ada yg takda kampung dah. Memang meriah la sehari sebelum raya tu sampai hari raya.


Apa yg besh raya kat cn??? Besh sbb kampung dan ida rasa suasana pon sama mcm kampung2 len jugak. Yang nak bezanya pon sapa yg balik beraya, banyak ke juadah, ada buat open house ke dan paling penting jgn lupa duet raya yea..haha. Raya kali ni agak bizi sket lah sbb padi2 kat kawasan rumah dah nak masak. Jadi dalam kata nak beraya 2, kena bagi tumpuan kat padi2 jugak lah yea...hoho ^_^


Jadi, pada sesapa yg nak join, jom terjah kt blog Phat...meh cubit pelan2 kat banner bawah ni




Jadi, kali ni ida nk tag Akak SuDilaFariza dan semua yg ada. ^_^


p/s : Selamat Hari Raya (wish awal2 ni)...jemput dtg umah naty..sapa2 pon bole :)

47 budak tomeiii:

Penyuluh Perikanan said...

505
postingan yang sangat bagus dan menarik..sangat indah, blognya juga bagus, aku suka sangat...

ini adalah kunjungan perdana sekalian follow 505
sudilah kiranya follow kembali kawan
ditunggu dan terima kasih

Che Rosliza Che mat said...

Selamat Bersegmen...

piko pink said...

jom raye ngn piko kt ganu...hihih

LaLa mhdnor said...

nak dtg beraya rumah ieda boleh, hehe

khairul said...

thn ni balik port well aka kuala sepetang

Aelin Kent said...

best gile raya dekat dengan bendang sawah padi..

kampung aku ade kelapa sawit je.. dekat dengan kilang pula.. maklumlah, felda.. hahaha

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

wah! bestnya ry kt kmpung n ada sawah plk tu..teringin nk g kg ada sawah..dkat dh tu kt kg cik abg taiping..hihi...dila kg jgk,tp ada pdang je:p...btw,thanks tag..nnti free dila join;)

Anggun said...

owh...taw bagan serai tu..dulu time keje kat perak, slalu gak g makan char kuey teow kat sanew...terbaik habaq hang...hehehehe

Anggun said...

membalas kunjungan aritu...salam perkenalan...

lynn kamarul said...

membalas kunjungan. hehe bestnya jmp sawah padi. kat kg ibu mertua (kupang , baling) pun ada sawah jugak tp x la luas mana

khairul akmal bin azman said...

hi akak usm!
jgn cilok mencilok..

amir aizat said...

best ada padi ! hehe

iEdA said...

@Che Rosliza Che mat: thanks akk ^_^

iEdA said...

@piko pink: jom2..hahaha

iEdA said...

@LaLa mhdnor: bole jer lala...mai2 kita bg meriah naty...hehe ^_^

iEdA said...

@khairul: wah, lalu kwsn umah ida lah 2 naty...hehe

iEdA said...

@Aelin Kent: haha..mmg besh pon tp kali ni padi dh nak masak..kuning jer...mai terjah perak...hoho

besh pe felda...bukit2 kn..hehe

iEdA said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~: aah da dekat dh 2 dila..bole lah naty terjah kg ida..rasa suasana sawah..hehe..okies ^_^

iEdA said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~: aah da dekat dh 2 dila..bole lah naty terjah kg ida..rasa suasana sawah..hehe..okies ^_^

E'in said...

bestnye ade kampung.. huhu

iEdA said...

@Anggun: tau xper...mmg sedap pon..hehe..slam pkenalan jugak :)

iEdA said...

@lynn kamarul: hehe...xper jnji ada sawah...dpt gk merasa kn :)

iEdA said...

@khairul akmal bin azman: hye kay...kompom x cilok mencilok punya...haha

iEdA said...

@amir aizat: yup, besh ada sawah..hehe

iEdA said...

@E'in: bese jer ein...sbb parents dh do lama kt cn..hehe

Edy Fee said...

eh bagan serai ke...ase mcm dekat je ngan bagan datuk.hehehe
kampung edy sana gak

misz_eyza said...

seronoknya kg ieda...ada sawah tue yg best...ieda penah ker masuk dalam bendang tue hihi..

IntaNBerliaN said...

ooo kat bagan serai ke... akak tau sbb MIL akak kat parit buntar... akak balik parit buntar raya ketiga... thn ni raya kat chemor dulu :-)

Liza Razak said...

kampung saya kat parit buntar :) dekat2 la kampung kita

Phat said...

jauh la plak nak terjah ieda ni hehe tq sebab join ye..selamat berpuasa & selamat menyambut hari raya aidilfitri

Sue-Rya Qistina said...

wahhh..bestnye beraya kt area yg ade sawah! mmg terasa sgt kan. thanks tag akk dik. klau sempat, akak join ok :)

ade sesuatu istimewa utk adik ---> http://suriaqistina.blogspot.com/2012/08/kad-raya-buat-pengomen-tegar.html

Hasrina said...

best best nya kampung awak, sama dengan kampung saya :0

selamat berhari raya

anggun said...

@IntaNBerliaN wahh...samew laa...kg my hubby pn kt chemor...hehehe...

Cho Zila said...

memang tak penah join... maalumler tak berapa nak ada masaler pulak...

Papa Mifz said...

selamat bersegmen yer...:)

tirahzairi said...

tirah pon join...hehhee

anamizu kaito said...

owhh kat area bagan serai.. umah nenek cik ana pon area sane gak. kat Parit 2 jalan gula.. hehe
cik ana dtg dr segmen Phat jgk :)








slm ramadhan,
cik ana

tirahzairi said...

ps: kalo tirah pegi perak, mohon layan yer..hihihi

amir aizat said...

kg ad sawah, best!

lieyalatif said...

** selamat hari raye maaf zahir dan batin buat ieda sekeluarga....semoga lebaran kali ini lebih bermakna dan diberkatiNYA....

Faizul Osman said...

raya kat kampung memang best... tak sama meriahnya beraya kat bandar... lg sedih ade org tu masa raya pun kena kerja...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/menu-idaman-di-bulan-ramadhan-3.html

miss chillax said...

ohh. org perak rupanya :D

http://misschillax.blogspot.com/2012/08/segmen-dimana-anda-beraya-bersama-phat.html

man yusoef said...

syoknya kampung ada sawah..nak photoshoot mesti best. eh? haha

Pondok Usang said...

Salam Aidilfitrah.. Maaf Zahir dan batin.. =)

Zul De Alexis said...

bestnya rumah ieda ada sawah padi...hehe..dulu masa belajar kat kedah time zul balik pahang lalu sawah padi gak best2..hehe

Golden Rose said...

saye mmg sejak lahir raye kat penang je...hehehehe

Arina Shamsul said...

good luck dik :)