Tuesday, December 11, 2012

Bahagia Itu Pilihan ^_^



Hari neh tergerak hati nak update belog yg sempoi2 cm selalu sebab asek2 update belog versi skema jer *opsss...lalalala*. Bese lah kan, sekarang neh ida dah x bole nk jadi gilos2 sgt cm dulu sbb sekarang kena lebih menjaga diri + adab + len2 lah...hahaha. Kadang2 rasa macam ada banyak personaliti plak tp kira bagos lah kan bole sesuaikan diri ngan pape jer...ecece.

Ok2...xnk merapu banyak. Ida sebenarnya nak citer pasal bahagia. Semua org nak bahagia. Tak ada sapa dalam dunia neh yg xnak bahagia kan. Tipu lah kalo owg 2 kata dia tak nak bahagia sebab perasaan 2 lah yang paling indah..ehem2 :D Setiap orang ada persepsi bahagia sendiri tapi selalunya orang kaitkan bahagia dengan cinta lah. Betol kn...hehe.


Semua dalam dunia neh bercinta cuma cara cinta 2 jer yang mungkin berbeza. Yea lah, kalo sama, tak kan ada cabaran, kepelbagaian dan len2 lah. Pastu, dah rasa macam bercinta dengan robot jer plak kn...opss..haha. Eh2, mcm dah tersimpang tajuk plak. Ida nk cakap pasal bahagia kn cuma bahagia 2 dtg dalam bentuk cinta. 


Sekarang neh, ida bahagia dengan hidup ida, orang2 sekeliling ida. Alhamdulillah ida ada family yg sangat2 faham kebizian ida. Pastu, ida ada akk2 + abg2 yg banyak bg semangat dan jadi tempat mengadu. Ida ada adik2 yg selalu menghavockan ida. Ida ada roomate + housemate yg sgt2 paham huru-haranya hidup ida skrg..haha. Lepas tu, skrg ada orang yg selalu bagi ida tersenyum. Thanks kat semua yg dah lengkapkan hidup + hari2 ida. Walaupun penat, tapi ida tetap hepi + bahagia sebab 2 yg ida perlukan :)


bergumbira dgn mereka ^_^ (cuma suku dr family...xcukup lg)


Sekarang, ida cuba jaga semua kebahagiaan yang ida ada. Ida berdoa agar Allah kekalkan kebahagiaan dan rasa yang ada agar ida tak rasa kehilangan lagi. Tapi, bukan ida saje yea. Semua orang berhak untuk dapatkan bahagia. Jadi, jangan tunda bahagia tersebut sebaliknya cari kebahagian 2 dalam apa cara yang ada cuma jangan sampai menyakitkan orang lain :)

         
              "happiness is a perfume you cannot pour on others 
               without getting a few drops on yourself Y"




p/s : bahagia itu pilihan...semuanya terletak atas diri sendiri..ida harap ida dapat rasa bahagia 2 ^_^

4 budak tomeiii:

Sue-Rya Qistina said...

bahagia itu pilihan kita. semua org pun nak kan kebahagiaan kan :)

semoga kebahagiaan terus menjadi milik kita semua

abah khalisha said...

semua org inginkan kebahagian

✿A I N A A✿ said...

syg, blog sis ade malware.. ena tak dpt nk teruskan pembacaan blog sis... huaaaaaaaaaaa.. chrome tak kasi ooo

Cik Mun said...

bersyukur dengan ape yg kite ade kan..