Wednesday, May 02, 2012

Kenapa???


Alhamdulillah...akhirnya hampir siap jgk suma keje2 yg ida ptt siapkn dr bln mac 2. Lama ida menyepikan diri dr semua neh-belog, fb, twitter. Bukan apa, kalo ida open, naty ida leka...mula lah nk stalk page owg neh, belog owg 2 (tp ida bw dlm diam lah...hehe). So, ida nekad n amek pendekatan stop open semua2 neh n bg 110% tumpuan kt tesis ida. 2 ms dpn ida dan lagi penting dr segala2nya. Tol kn???

Lately neh jgk, byk mslh yg jd kt ida n ida sndri x tahu knp. Ida tertanya2 knp ida asek diuji dgn mcm2 pkra. Hidup ida dah xda luck mcm sblm2 ni ke??? Kdg2 smpai 1 thp ida rasa mcm nk give up jer ngn semua benda + rs jeles sgt2 ngn owg len yg bole hidup bahagia tp bila ida muhasabah diri balek, semua benda ni jd bsebab n maybe Allah nk uji ida sbb Dia x kn uji seseorang 2 kalo org 2 xmampu nk hadapi kan.

Syukur sgt2 bl ida down tempoh hr, kwn baek ida ada kt cc. Roomate ida pn x tinggalkan ida. Dowg byk bg kata2 semangat n layan ida nages...adeh malu2 -_-  Bkn sj2 nk nages tp kadang2 nages 2 bole luahkan segalanya dr kata2. Bole jd ubat yg mujarab gk kn...hoho. Thanks jgk kat mak yg bg ida semangat n pujuk ida bl ida tol2 x mampu nk hadap semuanya. Sakit kat badan ni pon dh makin krg n hope luck ida kn dtg balek n semuanya kn pulih kembali. Ida benar2 harap sgt.





p/s : 11 mei neh ida da presentation tesis ida...doakan ida okies ^_^

5 budak tomeiii:

Sue-Rya Qistina said...

sabar ye dik..ujian, cubaan dan dugaan itu adalah lumrah kehidupan..hadapi dgn tenang..sabar, doa dan tawakal padaNya agar dipermudahkan..insyaAllah.. :D

zulhilmi tempoyak said...

kehidupan ni memang complicated. tp kita ada Allah yg sentiasa membantu kita..

btw. good luckk.. :)

Masz Sidek said...

bykkan bersabar... insya-Allah semuanya akan baik...

miss atie said...

jom kite sm2 bangun ida.. =).. insyaAllah, pasti ade hikmah di sebalik semua yang berlaku... la tahzan.. =)

mimie.. said...

alolol0..sabar lah ye..semua tu dugaan..

gudluck tuk prensentation tu keyh dear! ^_^