Friday, May 04, 2012

Sedih + Kecewa


Alhamdulillah...syukur ida pd Allah sbb diberi peluang utk trs hidup di dunia ni. Smlm genap umur ida ke __ thn...biarlah rahsia okies (dh mcm lgu ct plak kn...hoho). Thanks pd fmly, kwn2 yg wish kt ida. Sowi pd sp2 yg wish kt fb sbb ida dh x open fb (bt ms skrg lah) sbb ida betol2 hlg sgla mcm rs. X ada apa yg ida minta, cukup hnya doa sbg pengiring hidup di muka bumi ni agar ida lebih bahagia naty. smlm 1 hr ida tgu wish dr awk tp ida tahu hrpn 2 hnya angan2 sbb semua 2 xkn pernah jd...ida redha dan terima semuanya sbg ujian dr Allah. Harapnya kan ada sinar bahagia menanti ida...insyaAllah.


Pada kamo (xkesah sp empunya diri), ida sedih sgt bl awk buat ida mcm ni. Ida x tahu apa slh ida. Bukan ida x tanya, ida tnya tp kamo x penah nk jwb. Ida x tahu nk buat apa lg. Kalo benar ida bukan lg pilihan kamo, ida terima tp bg lah kata putus @ pape jer yg bole wat ida phm dan terima semua keadaan ni. Tapi, ida x tahu sama ada kamo kn contact ida lg @ x sbb skrg ni seolah2 kamo dh buang ida terus dr hidup kamo (sblm ni x penah cmneh pon).



Kata2 kt atas ni sm mcm dlm hati ida. Memang ida x nafikan ida skt + kecewa sgt skrg ngn pe yg kamo buat tp lbh baik bterus trg dr berdiam diri. Bagi tau jer semua. Biar skt skrg dr kamo x berterus trg sbb naty kan lg skt. Ida dah xnk rasa semua skt2 ni. dulu waktu ida skt, kamo da bg smgt tp skrg bila kamo yg wat ida skt, ida nk amek smgt dr sp??? cukuplah ida jg aty ni...ida dh x larat lagi nk tampal + stapler + plaster aty neh. 


Skrg, ida cuma nk fokus kat stadi n masa depan ida...(hope bole lh kn kalo otk x mcm2). Ida kn cuba lupakan kamo tp ida x kn skali2 buang kamo dr hdp ida. ida doakan kamo kn jmpa org yg lg baek dr ida tok jg kamo...insyaAllah.

seandainya kita dicipta untuk menjadi satu
pasti suatu ketika kita akan bertemu
namun seandainya kita dicipta untuk tidak bersatu
walau dekat selalu kau takkan jadi milikku...


p/s : IMY n ida hrp kalo dberi peluang, biarlah kita elok balek...ida xkn lupakan awk n thanks sllu jd peneman ida...ms n kenangan kita akan ida ingat sllu ^_^

22 budak tomeiii:

nadzirah abdullah said...

hepy belated bufday :)
sabar eh..keep prying..kalo ade jodh nanti dye kembali kat awak..
jgn sedeyh2

ezyra daniel said...

bdoa yaa y dia memang utk ida :)
insyaallah

UniMeOw said...

>berserah<

Dia lebih tahu apa yg tbaik utk hambaNya...

cleverspider55 a.k.a alam1cinta said...

usah terus bersedih k.kalau sudi cuba tgk blog saya,kebetulan entri saya hari ni mgkn ada kena mengena dgn keadaan anda skrg.moga lepas membacanya anda akan lebih bersemangat untuk move on.

Kancil 8349 said...

jangan sedih sangat...sabar..

Nurrul said...

Happy belated busday gurl..
apa2 pun kuatkan hati :D i KNOW U ARE STRONG GIRL ! :

Masz Sidek said...

Happy belated birthday....

SumeSakan said...

Happy belated besday...insyaallah kalau dah d tentukan dia hodoh awak pasti x kan kemana...banyak berdoa k...semoga segalanya baik...hehehehe

Yumida said...

setiap yg ditakdirkan utk kita tu ada hikmahnya...insyaAllah...bermohon pdNya dipertemukn dgn yg lebih ideal n sentiasa membahagiakan diri ieda sbg future husband nnti..

gdsbnga said...

selamat jadi tua idaaa . walaupun terlambat nak wish jugakk :D

maszull said...

assalamualaikum ieda...selamat ulangtahun ye moga dimurahkn rezeki selalu...:)

Qaseh Qistina said...

happy birthday..may Allah bless u..
xmo sedih2..hepi2 selalu..study tu penting.insyaAllah, kalau ada jodoh x kemana si dia tu..kalau bukan dgn dia, myb ada yg lebih baik kan.Allah dah tentukan semua tu.kita kn hny menrancang? so,redha and hepi always =))

cici tembikai said...

happy belated birthday , moga murah rezeki and stay pretty

Wanieys said...

hepy belated besday...
sabar yer..Allah S.W.T sentiasa bersama dgn org y sabar :)

Awan Nina said...

happy belated birthday .
some people are meant only to stay in
your heart but not in your life.
let go of something better to give space for something even better . dont worry mehh :)

CIK MAY said...

hepi belated besday ida... =)

CM follow awk.. :)

Tentang Kita said...

hepi birthday dik wlpn pun dh agak lewat. x mau sedih2 yer dik. semoga bahagia milik kita

aRa ❤ aFiq™ said...

eh eh , da lepas.. happy belated bufday :)

Liza Razak said...

happy belated birthday...harap awak bersabar dengan dugaan ni yer :)

iEdA said...

thanks suma yg wish + bg smngt kt ida...insyaAllah ida kn bgkit dr suma neh...nk jd owg yg kuat ^_^

Eera Shera said...

happy belated bday..terlambat pulak ;)

Brebes said...

dalam hidup ini gak perlu ada yang namanya sedih + kecewa,tapi kita harus mensyukuri apa yang ada dan yang telah diberikan oleh tuhan kepada kita....

hehehehehhehe semangaaaat