Wednesday, October 03, 2012

Kehidupan Dulu dan Kini



Alhamdulillah, hari ni berjaya jugak ida update belog macam yang ida janjikan sebelum2 neh (tapi ada ke org yg alert + nak baca yea)??? Ida tau, sejak sebulan dua ni, ida dah x aktif macam dulu. Jangan kata belog, fb, twitter, instag pon ida dah kurang. Ida sendiri pon x tau kenapa tp 2 lah hakikatnya. Jiwa ida dah makin kurang kat semua 2. Sangat berbeza ida dulu dan sekarang walaupon orangnya masih sama yea. 

Kalo ikutkan, sekarang neh ida sendiri betol2 blur + jemmm nak taip apa sebab dah xreti nk menaip macam dulu. Tak kesah la nampak skema pon yea asalkan ida nk pupuk balik minat ida yang dulu. Seyes, ida rindu nak BW macam dulu, baca citer2 korang. Yea, memang ida rindukan sangat keadaan dan suasana dua tiga bulan lepas tapi ida tau ida x mungkin kan dapat balik semua 2 dalam masa terdekat. Apa yang ida bole wat, follow jer suma neh.


Macam entri sebelum neh, ida ada bagitau yang ida terlibat dalam Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) USM 2012/2013 dan alhamdulillah ida dah lepas tahap pertama. Yang takutnya, lepas ni, tanggungjawab ida lagi beso dari sebelumnya. Selama ni, ida cuma belajar, belajar dan belajar tapi sekarang bukan setakat belajar, ida kena belajar jadi seorang pemimpin. Ida xtau samada ida bole atau x, tapi ida harap sangat ida bole lakukan. Cuma yang ida minta, sokongan dari semua orang sebab ida takut ida ka down tiba2 naty.


Sekarang ni, ida try manage masa sebaik mungkin. Dengan stadi ida, writing tesis dan MPP ni semua. Hope, ida dapat wat semua lah sebab ida nak yang terbaik tok semua yang ida join + buat...insyaAllah. :)  Doakan tok ida jugak yea sbb xmo lah ting tong tiba2 kan..hehe.


kami yang akan bersama-sama utk 1 sidang ^_^
Jujur ida cakap, perasaan ida sekarang neh kacau bilau +  berkecamuk. Ida sendiri x tau nk citer cmner tapi yang bole ida cakap, otak ida ting tong nak hadam semua benda2 yang kena masuk dalam otak neh...aduyai. Sekarang, ida dah x bole nk citer apa yang ada dalam hati ida. Tak macam dulu tapi harap sapa2 yang baca neh bole rasa apa yang ida rasa. Yang paling penting, ida perlukan sokongan semua tok ida move on...insyaAllah. ^_^

Apa yang pasti, hidup ida dulu dan sekarang berubah 100%. Ida kena jadi ida yang baru, yang lebih kuat bukannya ida yang dulu bole amek mudah semua perkara. Cuma ida x tau samada ida mampu realisasikan o tak. Hope berjaya lah kan walaupun hakikatnya ida rindukan hidup ida yang sebelum neh. Buat orang2 yang rasa ada kaitan ngan hidup ida, ida minta jgn lah wat ida terus cmneh. Ida nak rasa macam orang len rasa jugak. Pahamlah ida sebab ida x sama macam orang len dan bagilah sokongan kat ida. Jangan tinggalkan ida. 2 jer yang ida minta. ^_^
p/s: doakan yang terbaik buat ida dan insyaAllah ida kn BW cm dulu balik ^_^ (rindu semua)

4 budak tomeiii:

Sue-Rya Qistina said...

all the best dik. i know u can do it. akak dulu pun MPP kat UiTM. mula2 ahli2 gerakan biasa je. lama2 dorg angkat jadi org2 kuat. hehehe. tapi akak x lama pegang jawatan sbb mcm bnyk sgt aktiviti yg akk kena commit. huhuhu. chaiyok!

Mrs Lurve said...

alahai..rindu ieda, lama xdak entry baru..insyaAllah moga ieda dpt pikul seme t/jwb dgn baik..

✿Lady Ainaa✿ said...

everything gonna be okay.. insyaAllah, Allah akan permudahkan segalanya... Amin... take your time to heal okay??? ada masa lapang, pergi bersia2...^.^..

BTW, Tahniah!!! Even besar tanggungjwb sis skrg ni, tapi semua tu melatih sis mnjadi lebih matang... Thinks positive key dear

Papa Mifz said...

semoga menjadi pemimpin yg berkaliber kelak...:)