Tuesday, October 16, 2012

Kisah Bersama "Family' Baru :)





Alhamdulillah...akhirnya sempat jugak nk godek2 belog neh hari ni. Walopun ida still bizi nak siapkan progres tok tesis ida, tapi ida tetap nk citer jugak kt korang2 yg BW kat cn. Thanks n sayang korang ketat2. Sowi sebab ida dah lama x BW. Rindu dekat akk2 + kawan2 yg selalu bagi kata2 semangat kt ida dulu.

Dalam masa 2 minggu neh, banyak benda yg ida dah wat n join jugak. Start dari awal bulan samapai skrg, hari2 ida penuh jer ngn xtvt. Kadang2 rasa terkejar2 jugak lah sbb xtvt ngn due tesis ni dekat2 jer...ades. Tapi, nak tak nak ida tetap kena teruskan jugak sbb ida dah sampai tahap sekarang ni. Jauh sangat kot kalo ida nak patah balik.


2, 3 hari neh ida rasa paling down sebab dah lama ida x bukak buku stadi. Bila bukak, ida rasa jemmm jer otak neh. Sudahnya, semalam ida rasa nak quit jer stadi ida neh. Untuk kali pertama dalam hidup, ida rasa down sangat dalam stadi. Tak pernah ida rasa sampai macam neh. Ida pon xtau kenapa ida bole rasa sampai macam 2 skali. Sebab apa yg ida rasa 2 lah, semalam ida kena marah + bebel2 ngn banyak orang. Ada yg xpercaya kenapa ida bole berubah, ada yg cakap macam ni ke kawan + best student yg aku kenal dulu, ada yg suh cari balik feel yg hilang tuh n jangan nak feel len2, modal dan banyak keluar n len2 lah. Yea, ida tau ida x patut rasa macam tu, tapi spontan jer keluar dari otak. Jadi, ida nak minta maaf kat semua yg bebel2 kat ida sebab bebelan 2 sebenarnya kasih sayang. ^_^


Okies, ada benda len yg ida nk citer sebenarnya. Dua minggu lepas, ida terlibat ngn kem kepimpinan mpp usm. Kem 2 kompom2 lah besh kan tapi yang x beshnyer diri ida lah sebab ida dah demam seminggu sebelum 2 dan time kem 2, demam bole jadi lagi teruk plak. Udahnyer, 1st day kat sana dah kena duduk kat hospital, amek darah + masuk air. Sadis jer sebab ada xtvt yg ida terlepas. Tapi, apa yg bole ida cakap, memang happening lah + enjoy. Thanks tok adik2 yg sm group ngn ida sebab banyak tolong ida. Bawakkan beg, wat keje len2 sebab ida x berapa nk stabil sangat. Sayang korang :)






tidur dengan panji2


Sabtu baru2 ni plak, ida ngn tiba2nyer ter'pegi' cameron tok kesekian kalinya...hahaha. Rasa macam CH 2 dekat jer kan sebab tak sampai sebulan ida dah pegi lagi...aduyai. Tapi, yang beshnyer, kali ni pegi tanpa plan n yg pegi plak majoritinya tengah 'kering'. So, paham2 lah kan situasi kitaowg 2 macam mana...hahaha. Tapi, dalam kata kering 2, tak bole nak nafikan yang enjoy + happening sesangat. Baru rasa mencabar dan paling penting dpt tahan nafsu nak shopping macam2..hahaha. Dalam masa 4 bulan jer, ida dah pegi CH 3kali tapi semua dgn orang yang berlainan. Semuanya enjoy dan semua ada perangai masing2.


sebelum puasa


last month *semua ni kawan baik sejak degree*


last week *family baru*


Pape pon, ida tengah sesuaikan diri ngn life baru ida neh. Yang penting nak enjoy jer ngan pape yg ida join + ida nk jadi ida yg dulu balik. Yang tak kesah pape dan happy jer sbb skrg neh bole kata stress sket sbb terkejar2 ngn macam2... (student life). Thanks tok 'family' baru ida yg banyak tolong ida dan jaga ida kat ida sbb ida kan budak baru blajar. :)



salam sayang dari ahli baru group ida ^_^


p/s : doakan yang terbaik untuk ida...insyaAllah ^_^

10 budak tomeiii:

Adi Zhaf said...

terbaik BW sini =)

✿Lady Ainaa✿ said...

bestnyaaaaaaa pergi CH.. Amboi, siap tidur atas jalan tu.. hehehe... Ayam tu nak kena sembelih ke???

Mrs Lurve said...

bila dh di barisan pemimpin, memg byk cabarannya yg perlu tempuh..tp xpe, seme tue pengalaman utk mendewasan kita dan mematangkan fikiran kita..untung sbb di usia yg muda kita dah ada barisan yg perlu dipimpin. Ieda boleh..insyaAllah..kuatkan hati..

Che Rosliza Che mat said...

Seronoknya....tido tak pakai khemah ke?...teruknya kikiki

Ujie said...

Hidup pasti happy kalau kita sntiasa boleh sesuaikn diri dgn sesiapa. moga terus berjaya!

PinkUmmi said...

singgah sini bace entry...dah follow :)

Mk Syahir said...

senarai blogwalking bloglist dah keluar..jemput la blogwalking sesama kita naa :)

Anyway, tak nampak pon link blog sy dalam bloglist awak tu :)

Cik Fie said...

Blogwalking ! Follow Blog Ni Kalau Sudi :)

http://mynameishafizah.blogspot.com/

NIA SI DRUMSTICK said...

wow..pegi cameron..:)

MarliaMarble said...

datang menfollow sini...! Eh,pergi cameron highland kan tu..waaa.. lama dah tak pergi sana...=(