Sunday, October 23, 2011

CINTA SIBER OH


  

Td ida g jengah kt blog kwn2, then tjmpa segmen neh
Then, ida g lah ke blog Ben Ashaari neh n tgk cm besh jer kn...hohoho
So, ida nk lh join sbbnyer naty ida bgtau yer...kikiki


Cinta siber neh da kbaekkan n kbrukann dia...
So, kat bwh neh ida snraikan lah pe yg ida ase sbb semua neh ida da alami pon...kuang kuang kuang


Kebaikan
1. simple
2. sng bhbung(klo kedit abes, fb, twitter, blog, my space, etc. yg jd pghbg)
3. kita tawu pe yg dia wt sbb sllunyer owg jrg nk hide kn pe xtvt dia kn...hehehehe
4. dpt ase yg baru...sllunyer cinta siber neh ngn owg yg jauh la kn


Keburukan
1.kompom2 sng kena tipu sbb dikaburi ngn pic yg encem/chantek ajer
2. ntah2 hubby or wife owg...nk kena cepuk???hehehehe
3.klo jrg o9, pas2 kedit low, phk yg ag 1 lah kena tlg topupkan..yea x??
4. ssh nk jmpa jd xtawu lah dia wt pe...ckp len tp watnyer len...parah neh
5. ni plg seyes...kita x tawu sexuality dia cmner smda kompom mnt pmpn/llki sj tau dua2 pon bole!!!


Ada cinta siber neh yg bwa ke jnjg plmn kn...2 yg tol2 ikhlas + jjr lah 
cuma x byk kn
tp
yg kaki menipu or seangkatan ngnnyer mmg byk...adoi lah...hohoho



p/s: pernah mglaminyer then bjya bongkar rhsia dia...suke2...ha3

19 budak tomeiii:

aida4eva said...

rasanya mcm byk buruk dr baiknya kot..

pandangan masing2...no offense :)

http://aida4eva.blogspot.com

Yumida said...

sbg org terdekat..if kwn2 kita ade tanda2 begini...jalanlah tanggungjwb kita dlm menasihati mereka

follower ke 108

Cik Cura said...

sumtime cintasiber nih comel jugak. ada kawan cura yang kahwin n diorang kenal dari ym je.=)

Ms Ef Abas said...

sesi terjah drpd segmen light shadow. ingat nak jugak join segmen BA tapi baru sgt join segmen BA yang sebelum ni.

nanti singgah blog www.kisah-dan-kasih.blogspot.com.

BiQa HatmiN said...

akhirnya!... cinta siber byk negatif dari positif...renungkanlah..haha

~ieda~ said...

@aida4eva: yup tol 2...klo iktkn lbh byk kbrkn dr kbaikkan yg kta kn nmpk...hehehehe

~ieda~ said...

@Yumida: ida stju 2 sbb kwn2 ida dh nshtkn tp ida neh dgl gk owgnyer...then 1 day tbgkr rhsia dia...pe lg, kena hantam ckp2 lah...hohoho

~ieda~ said...

@Cik Cura: tol 2...da gk kwn yg cmni tp bole dblg ngn jari bape kerat jer yg tol2 jjr n ikhls... ^_^

~ieda~ said...

@Ms Ef Abas: owh...hehe.ida x join segmen BA b4 neh...sbb 2 join yg ni gk...krg2 bole tawu ksh n pndgn owg len ^_^

~ieda~ said...

@BiQa HatmiN: tol 2...kompom2 da -ve n +ve...jd kna pndai2 plh sbb klo tslh plh brk pdhnyer kn...hehe

yen(toka ziizokukuto) said...

kebanyakan nya,,cinta siber tak bertahan lama,,lebih-lebih lagi yang tak pernah jumpa lansung,,tapi ada juga yang kekal,,

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

ca datng mmbalas kunjungan~

*skang ca ngn inchek chinta hati da setahun..kenal di alam siber.tp da jumpa parent da.hik3.

safwanmahzin said...

jejak sini..
c my review..
http://thelazy-ism.blogspot.com/2011/10/cinta-siber-oh.html

fuuyooh said...

Salam kenal..dtg dr blog abg ben..hihi

Kenali saya :)

♥ J-ATIEEKA said...

banyak buruknyee kan awak ? hee ~~ jalan jalan sini and follow awak ! hee <3

Iszuan said...

banyak yg buruk dari yg baiknya. hehe kan?

follower 117. ;) tq

Aku DaN SeSuAtU said...

jangan mudah terpedaya,siasat dulu,whtever brgntung kepada diri kita juga untuk menilainya

fiqah said...

singgah dri segmen yg sma :)

aryl said...

hehehehe,
singgah sini nak baca kisah cinta die =)
thanks singgah blog sy..