Wednesday, July 04, 2012

Pindah Rumah




Penatnyer!!! 2 jer yg bole ida ckp skrg neh...huu.. seyes mmg ida penat. sebab 2 lah, bukan jer blog neh terabai  x update, tp tesis ida pon terabai gk. x sempat nk menaip pon. bukan ida malas (pd hal, mmg malas pon =_=) tapi masa 2 yg xda.



Sebenarnya, dari minggu lepas ida bz pack barang nak pindah rumah. bukan barang ida jer, tapi barang2 len dlm rumah ni pon nak kena bawa pindah gk. rumah ida sebelom neh tingkat 11 tapi rumah baru neh tingkat 16...hoho..makin tinggi kan, orang len pindah rumah lagi nak rendah2 tapi ida lagi nak dok tinggi2...haha. mak ida pon bising gak sbb tinggi sangat. dia riso jadi pape lepas kes gempa hari 2. yea lah, sedangkan ida dok tingkat 11 2 pon bgoyang bukan main, ni plak tingkat 16 kan. lagi lah terasa T_T.


Kalo ikutkan ida suka rumah lama sbb view dia nampak laut tp umah sekarang pon view chantek jgk. nampak bukit lagi...hijau jer..suka plak cuma ida susah sket nk tido sbb berubah tempat. x tau lah org len cmner kalo berubah tempat kan..hehe. ok, ni picta rumah lama ida (bersepah sbb tengah kemas brg).










Rumah ida xda barang bagai mcm rumah len. bese lah, yg duduk pon cuma student kn. jadi barang2 yg penting jer lah yg ada..hehe. kalo nk harap sofa, home teater 2, jauh panggang dr api lah. tp selamat ada gak tv. xda lah mati kebohsanan kalo xda wat pape kt rumah. xda beza pon rumah lama ngan baru cuma berbeza kedudukan jer lah ^_^






Picta kat bawah neh view dr bilik ida..boleh lah kn. sejuk mata memandang cuma yg x tahan bising jer sbb rumah ida betol2 kt simpng jalan. mmg x tahan lah. sakit telinga dibuatnyer...adeh =_=. nampak bukit2, usm terchenta (kahkahkah) + tasik hijau gilos2 2 yg kitaowg panggil tasik biawak sebab banyak biawak. x tau lah ada ikan ke x. dulu bilik ida tym degree menghadap tasik neh n ptg2 selalu nampak budak2 bg makan kt biawak ok..bukannya ikan..haha.








Dah bape hari baru siap kemas umah. pada hal bukannya banyak barang pon tp sebab penat + sakit2 badan yg wat jadi lambat..huuu.. Akhirnya berjaya jugak ida pindah rumah...weee. Home sweet home :)


p/s : minggu yg bz...adehhh dan harapnya esok x hujan ^_^

*jom join segmen yg di buat Selendang Merah

13 budak tomeiii:

MAY said...

standart la umh stdnt mcm tu.klu ada home theathre bgi tu umh fmly atau bkn stdnt.huhu..hihu

Mrs Lurve said...

ait..selalunya org pindah dr tingkat atas ke tingkat bawah, lain pulak ieda nie hehehehe tp lagi tinggi, lg cantik viewnya

Mohammad Luthfi said...

usm ek? hahh...
rilex saja.. tingkat 16 tu kira ok lagi dari tingkat 30

salam kenal :)

regards,
Luthfi

fieda said...

lorr..makin tinggi ieda ni naik..tp duk tmpt tinggi view cantik la..

9n0L4 said...

mak oiiiii. ni rumah ke stor? huhu.

Nyamuk Terbang said...

wah rumah bru..kiter ahad nie bru gerak msuk rumah bru

Che Rosliza Che mat said...

tingginya view...gayat akak hihihi

izz iizza said...

tingginya x gayat ker..sy takut kalau tempat tinggi..gayat..:)

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

tingginya!huhu..smoga smuanya ok;)

IntaNBerliaN said...

saya takut duk tinggi2 sbb saya gayat.. heheh

LaLa mhdnor said...

seumur hidup ni kan, x pernah lagi pindah rumah, huhu

caliph shuriken said...

aisey, leceh kn pindah umah tinggi2 ni, huh...

zaizaluvme said...

pindah mana ni dik? usm penang ke?
chantek sangat view dia... beshnya! jeles -..-''