Wednesday, November 16, 2011

Segmen 4 : NT | Aku Gila Korea



Tengok tajuk pon dh tahu pe benda yg ida nk cerita kn..hehehe
apa lagi klo bukan join segmen kn...kih kih kih
tp segmen kaly neh menarik minat ida tau sbb ida mmg giler (giler hokey bkn gila) ngn citer2 korea
x kesah lah citer tuh cmner pon, ida ttp follow 
org sllu ckp citer korea neh sm jer jln citer dia cuma pelakon yg laen2 tp x kesah lah...janji korea kn..


Citer korea 1st yg ida tgk, citer Winter Sonata
ingt lagi tym tuh sekolah menengah...so klo g sek jer pakat bcerita ramai2 lah...hahaha
2nd klo x slh ida Autumn in My Heart yg adik beradik tuh n heroin dia citer Full House


Amboi....syok plak bebel pnjg2 kn sampai lupa entry neh sal join segmen bkn sal minat ida...keh keh keh
hokey2, ida smbg blek ya sal segmen neh
segmen kaly neh dibuat oleh Cik Atie atau nm glamor dia Nyamuk Terbang (ehh nyamuk pon ada belog ea...jgn mrh ya..gurau2 jer ^_^)


Nk kenal x ngn tuan belog 2???? tomei tau
pe lagi, sila lah klik banner segmen kaly neh yg kat bawah ni hokeyyy


Artis korea neh ida cuma minat pelakon jer...penyanyi ida x minat n byk lagu2 dowg yg ida x tahu
sllunyer owg ckp klo minat ngn korea neh bkn stkat citer jer, lagu2 dowg pun skaly kn
mmg ida minat lagu2 dowg tp lagu yg dlm citer je lah yea...hehehe


Ida x da spesifik minat kat sowg artis jer tp ida minat byk artis
tp tok segmen kaly neh, ida nk bgtahu yg ida minat kt 4 org artis neh
rasa2nyer korg pon knl diowg neh gk kn tp xper lah, ida nk kenalkn gk...hehe

Lee Min Ho
Kalo sp yg x kenal dia neh, ida x tahu lah nk ckp cmner...bek korg g terjun mn2 jer lah jnji tmpt yg selamat (ehh pe kaitan ntah...hoho)
dia neh hero lam citer Boys Over Flowers, Personal Taste, City Hunter n da bbrpa citer lg (maleh nk sebut semua)
bkn stkt pompuan kt Malaysia neh jer tp kt tmpt2 len pon dok gila2 kn dia...tol x..bek ngaku...hahaha
ida x tahu ida suka apa ngn dia neh tp 1 yg pasti, ida suka lakonan dia sbb stkat neh semua citer2 yg ida tgk dia blakon, mcm2 watak dia bwk...so versatile lah kn...keh keh keh
dia neh dh ada pacar ya...pelakon Park Min Young (sy kuciwa n x dpt terima hakikat) 


Hyun Bin
Ida x tahu samada korg kenal dia @ x tp yg pasti ida suka lakonan dia lam citer Secret Garden
seyes sengal giler dia dlm citer tuh
tp bukan citer 2 sajer yg dia berlakon...byk lg cm My Name is Kim Sam Soon, Snow Queen
myb dia x femes cm Lee Min Ho tp lakonan dia mantap tau smpai menang award tok citer SG tuh
dolu dia neh penah bcinta ngn pelakon kt bwh neh tp da putus Mac tadi...hohoho 


Song He Kyo
Kenal x ngn dia neh???? ala pelakon citer Autumn in My Heart tuh...yg sakit2 tu ha
apa??? x kenal lg...heroin citer Full House tuh yg hero dia Rain 2....ingat x???? kompom da ingat kn...hehe
1st tym ida tgk dia neh lam citer Autumn 2 lah pas2 citer Full House...
seyes citer Full House 2 mmg menjadi kegilaan ramai tym 2 kn...hehehe
bkn 2 citer 2 jer yg dia blakon tau tp da gk cm All In dan Hotelier
tp kan, sejak dua menjak neh da x nmpk muka dia lam drama...myb byk pelakon baru kot
2 yg pgarah2 x berapa nk amek pelakon lm (sm cm Malaysia gk kn)
dia neh blakon bole buat kita rs mcm2 lah...suka sgt klo lakonan dia yg bole wat kita gelak
seyes rindu ngn lakonan dia...skrg cuma bole tgk filem lakonan dia jer (nk chantek cm dia jgkkkkk) 


Ha Ji Won
Ni sorg lagi pelakon yg ida suka....x tahu lah gk smda korg kenal @ x tp ida admire cara dia berlawan esp. dlm citer Secret Garden... 
suka sgt2 sbb dia nmpk lasak n sempoi dan paling penting nmpk bbeza ngn heroin2 lam citer laen
citer2 laen yg dia blakon cm What Happen in Bali, My Love By My Side
x dpt nk tgkp lagi dia neh sp???? adoiiii
ingt x baru2 neh ada filem tajuk Sector 7 kua kt pawagan????
dia lah pelakon filem 2...seyes besh (pada ida lah) jd kalo x tgk lg, sila cr cd berhampiran rumah anda ya


Perghhhh...pnjg giler ida bebel2 kn tp nk wat cmner dh minat
ni nmnyer eksited lebih smpai tlupa entry kaly neh tok segmen jer
jgn marah yea pihak penganjur....sekadar nk kongsi minat sm2...hehe


So, pe tunggu lg...jom join ramai2 sbb segmen neh smpai kol 3 ptg ni jer tahu
kalo lambat, ida x terlibat yea...hehe


p/s:thanks to incik google for da pitca...skrg neh ngah marathon citer City Hunter...suke bl Lee Min Ho lawan2  ^_^

12 budak tomeiii:

Pendamba Mawar said...

aa la..tbalik ngan sy.hahaha

Nyamuk Terbang said...

wah kiter pn minat lee min ho jgk
haha
trma kasih sudi join

fierul said...

wahhhh ad jga lee min ho tuh . hehe

gigitjari said...

sy dua2 layan drama n kpop songs
hehe

ღ Nurrul said...

tak tengok pon lagi cerita SONATA:(

ctk said...

wahhhh..peminat kOrea ni ae...gudluck! hehehe

~ieda~ said...

@Nyamuk Terbang:hehe...sm lah kita yea...wc ^_^

~ieda~ said...

@Pendamba Mawar:aah...2 lah sal..hoho

~ieda~ said...

@fierul:hehe...sj nk menarik org ramai ^_^

~ieda~ said...

@gigitjari:wah...lg fleksibea...hehe

~ieda~ said...

@ღ Nurrul:tgk jgn x tgk tau...tp myb hero n heroin citer 2 org x bape nk mnt da sbb da lm kn...hoho

~ieda~ said...

@ctk:aah minat sgt...wc dear ^_^