Saturday, November 12, 2011

TINTIN Superb


Ptg smlm seyes ida mmg bohsan sgt2 dok kat umah 
pas2 kua lah idea giler2 nk g tgk wyg kn
tepon mbr2 ajak g tgk wyg then semua ciap2 n terus jer grk
ktorg smpai tepat2 jer wk2 tygn tuh...hohoho


Ida neh sbnrnya teringin sgt nk tgk TINTIN so smlm mmg peluang baek lah dpt tgk citer tuh kan...
pd ida citer dia mmg besh lah sbb asek glk jer dr mula smpai abes amboi over gelak nmpk...hahahaha
mula2 ingtkan citer 2 org tp upanya katun yg mmg sejibik nmpk cm org lah
besh plak bl tgk citer yg nmpk len dr yg len kn...hehehehe


Kowg tahu x citer TINTIN yg ida ksdkn neh
meh cn tgk picta kt bwh neh k...





SINOPSIS CITER NEH
Tintin neh sorg penyiasat muda yg ada paper sndri(klo x silap ida lah)
dia neh bole kata cm katun Conan 2 lah yg suka sgt myiasat smthg yg jd
kisah ni mula bl dia beli replika kapal Unicorn yg mmg penah gah dolu2 lah
pas jer dia beli n bwk blek mcm2 prkara jd kat dia
sampai dia kena culik, pukul, gaduh, terjun sn cn lah
sbbnyer ada rahsia tsembunyi dalam kapal2 yg ada tuh
seyes ida ckp mmg adventure sgt (tgk tjuk lah kn...)


Kapal Unicorn neh ada kaitan ngn keturunan Haddock dan musuh diorg Red Murdish(xsure yg neh)
dr zmn dolu2 kala dendam dowg neh smpai lah skrg
jd, dendam dowg neh dteruskan oleh waris last yg tinggal
Tintin n waris Haddock bkerjasama nak tewaskan waris Red Murdish


Pe jd kat diorg???bjya x diorg bongkarkan rahsia 2
jwpn dia...SILA KE PANGGUNG BERHAMPIRAN ANDA YA
rugi kalo x tgk sbb citer neh mmg besh lah  pada ida...hoho






p/s : Pasneh nak marathon citer korea yg baru sedut dr kwn lah plak...hehe

3 budak tomeiii:

Si BuDaK KaChAk said...

ye2 je tgk ramai2....tah2 tgk dgn pakwe...tu yg tiket ade 2 je tu...hehehe

~ieda~ said...

@Si BuDaK KaChAk:yo lah...x caya plak kn...tgk no seat kt picta tmbhn neh...abes la krg shm sy awk kta tgk ngn pakwe...xda taken2 ngn sp2 pon tau...hoho

shah said...

singgah